Aktuális akciók

Gyenge autóklímája? Nem működik?

Jöjjön el szervizünkbe, hogy átvizsgáljuk autóklímáját! Klímatöltés és klíma tisztítás korszerű eszközökkel gyorsan és szakszerűen.

Járműveinkben a klímarendszerek egyre gyakrabban alapfelszereltséghez tartoznak, így a ma utjainkon futó modellek többségében megtalálható a manuális vagy automata klímaberendezés. Ahogy autónk más rendszerei úgy az autóklíma is rendszeres szervizelést igényel.

A klímaberendezések évente hűtőközegük 10-20%-át veszítik el, ami befolyásolja működésüket, rontja hatékonyságukat.

Ennek köszönhetően a hibátlanul működő klímaberendezés is hűtőközeg pótlást (klímatöltés) igényel bizonyos időszakonként.

Klímatöltés folyamata

Amennyiben üres a rendszer akkor a klímatöltést nitrogén nyomáspróbával kezdjük, ellenőrizzük, hogy  nincs-e szivárgás. Ha megtartja a 20 bar-os próbanyomást fél órán át akkor a rendszer gáz tömörnek minősül. Ha a rendszer nem üres, akkor a klímatöltést régi hűtőközeg lefejtésével kezdjük, melyet automata gépünk regenerál és eltávolítja belőle a szennyeződést. Ezután kezdődik a hűtőrendszer vákumolása illetve vákumon tartása (a rendszerben lévő nedvesség eltávolítása miatt szükséges, és a gáztömörség vizsgálatára is alkalmas). Ezt követően kezdődhet a hűtőközeg feltöltése számítógép vezérlésű automata géppel grammra pontosan, gyári adatbázisból. Szükséges még a lefejtés során leválasztott olaj pótlása, a rendszer kenése miatt. Érdemes még UV színező festéket is tölteni a rendszerbe az esetleges későbbi szivárgások könnyebb behatárolása végett.

Végezetül ellenőrizzük a klímarendszert működés közben.

Klímatisztítás.

Köztudott, hogy a légkondicionáló rendszer ideális élettér a baktériumok, a gombák és más mikroorganizmusok számára.  A néhány hónapos pihentetést követően az autóklíma tavaszi első bekapcsolásakor gépkocsi utasait meglepheti, egyre intenzívebb irritáló szag.

Sőt, a rendszer folyamatos tisztításának híján a jármű belsejébe kerülő kis élősködők akár allergén reakciókat is kiválthatnak. Így fordulhat elő, hogy néhány utas egy-egy klímával rendelkező autóban megtett utazás közben tüsszögéssel, köhögéssel, szemgyulladással is küszködik.

Hogy kerülnek be az autóklíma rendszerbe ezek a nem kívánt vendégek?

Sajnos igen egyszerűen: a működés alapvető velejárói. A hideg hőcserélő egységen átáramló levegő lehűl, mielőtt az utastérbe kerül. Az elpárologtatón (hőcserélőn) a levegő lehűlése következtében lecsapódik a pára, majd az összegyűlt víz kifolyik a gépkocsi alá (ezért is van a forró napokon víztócsa a járművek alatt). A pára egy része viszont ott marad az elpárologtatón, a sötét és nedves környezet pedig melegágya a nem kívánt élősködők szaporodásának.

Az utastérszűrő (pollenszűrő) cseréje ajánlott évente kétszer.

Ózonos, vegyszer nélküli klímatisztításunk után Ön újra biztonságosan élvezheti klímája hűsítő hatását!

 

HOGYAN MŰKÖDIK?

Autóklíma tisztítás során a jármű utasterébe helyezzük a nagyteljesítményű ózongenerátort. A gép egy átlagos személyautót képes 15-30 perc alatt vegyszer nélkül fertőtleníteni, visszamaradó ózon, vagy káros anyag nélkül. A járműklíma tisztítás során nem csak a légkondicionáló berendezés tisztítása történik meg, hanem az egész autó baktérium, és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek.

A klímatisztítás általában fertőtlenítő hatású, baktériumölő klímatisztító hab, vagy klímatisztító spray segítségével történik. A mi újdonságnak számító módszerünk során nem használunk vegyszert a klímafertőtlenítéshez, csak ózont, amit a kezelés végén visszaalakítunk oxigénné.

Mire jó az ózonkezelés?

vírusok elpusztítására

baktériumok eltüntetésére

gombák, penész megszűntetésére

allergiás környezet tisztítására

atkák ellen

dohányzás visszamaradt szagára      

állatok szállításából megmaradt szag ellen

Áraink

Ózonos utastér tisztítás 30 perc                                                              6000Ft

Klíma töltés munkadíj                                                                                8000ft        

Nyomáspróba                                                                                               3000ft

Hűtőközeg                                                                                                     40ft/gr


« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

AUTOFIT EXTRA Autószervíz - Pápa

8500 Pápa,
Celli út 65.
Mobil:
30/585-3813
89/830-200
E-mail:
info@autofitextra.hu
AUTOFIT EXTRA Autószervíz - Pápa - Magyar